Thursday, February 4, 2010

Stripaonica u Profilu

U ponedjeljak, 8. veljače u 19 sati u Profil Megastoreu, Bogovićeva 7, na prvom katu u kafiću održat će se promocija drugog broja Strip revije. Dođite, podržite!

19 comments:

Irena said...

Po izboru autora podsjeća me na one glazbene cd-ove s reizdanjima Ive Robića, Ivice Šerfezija i Duška Lokina. Samo se u tim glazbenim reizdanjima puno radi na osuvremenjivanju tona, a ima smisla i zato što ih se stavlja na cd i lakše ih je reproducirati na radio-stanicama i po kućama. Vidjet ćemo kako će to biti s designom i kvalitetom tiska u slučaju ovih stripova. Naslovnica ne obećava - sve osim ilustracije je koma.
Da li znaš tko to uređuje? Hoće li u slijedećim brojevima biti novijih autora?

Rico said...

Ma ko je u ovom spisku Dušo Lokin, sestro mila!?
Imaš 5 imena sve jače od jačeg, umjesto komentara je tribalo stat u stav pozor i stavit ruku na srce.

Irena said...

Pa Duško Lokin je bio velika zvijezda u svoje vrijeme, velika faca i sve ostalo. Bez obzira na ukuse. Ja nemam ništa protiv Duška Lokina.

Irena said...

Sestro mila. E jesi neki.

Rico said...

Ok, povlačim "sestro mila". U pravu si.

I lokin je čovik.

Moja greška.

Isprike na upletanju di mi nije misto.

dzuka said...

eto, vec ste se i bez mene izgladili. : )
irena, vjerovatno ti nije nimalo jednostavno doc u ponedjeljak u profil, gdje bi ti bilo odgovoreno na sva ova pitanja, pa cu probat ja ovdje.
za pocetak, ova slika je pozivnica za stripaonicu. naslovnica revije ima istu ilustraciju, ali drugacije ostale elemente. mladen novakovic je glodur, a tico graficki.
prva tri broja ce bit posvecena starijim stripovima. poput ovih muzickih kompilacija koje spominjes, koliko je bilo moguce peglalo se i pazljivo pripremilo stare table.
sljedeci brojevi (u tromjesecnom ritmu) bi trebali donjet i suvremenije autore.
ekipa okupljena oko casopisa je ozbiljna i pouzdana i mislim da ih treba podrzat.

Z said...

Imam oba broja. Podržavam.

dzuka said...

drago mi je. : )
vidimo se tamo u ponedjeljak?

Bob said...

Tico mi dao prvi broj i usprkos bizarnoj naslovnici jako sam se ugodno iznenadio na sadržaj koji je vizualno odličan. Stari stripovi, zanatski savršeno odrađeni, i može se iz njih puno naučiti, ako to nekog zanima. Ali ja ionako otkidam na rani američki novinski strip pa nije čudo da mi je i ovo fora. :D

dzuka said...

slicno je i s drugim brojem. iskreno, tesko mi je to citat, al je fakat zanimljivo gledat kako su crtali.

Filip said...

Zašto niko meni nije reko da ima novi strip magazin? di ga ima kupit?
kolko košta?

dzuka said...

moras se sam potrudit i pratit kaj ima novog. jel izaso novi zagor, kaj delaju komikaze, ko sad crta spajdermena, jel jules jos aktivan, i tak ... : )
ne znam di ga ima za kupit jer mi ga je donio bratic tvog sogora, al znam da kosta 25 kuna i ima 120 strana.
a ti bi bas mogo doc sutra, a?

Z said...

Ja ću nastojat doć.
Al moram priznat da je teško čitat te stare stripove, pogotovo što se tu ne radi o izboru najboljih ostvarenja tih crtača nego o svojevrsnim "raritetima" koji nikad do sada nisu reprizirani.

Filip said...

e jebga.
ja živim u svom malom svijetu pa ne saznam...čak si me i zaintrigirao da dođem, međutoa, surovi i kruti raspored obiteljskog čovjeka ovaj puta bio je nesavitljiv. jel se barem sad zna di ga ima za pazarit? valjda je to neko negdje reko na promociji, hebemu...

dzuka said...

steta sto nisi mogo doc. momci, iako vremesni, vrlo su prposni i bila je zabavna tribina. strip reviju mozes kupit u profilu.

Bob said...

Ja sam umiro od smijeha! Trebalo bi snimit dokumentarac s njima - brijem da bi bio bolji od Buena Vista Social Cluba! :D

Anonymous said...

dzuka said...
steta sto nisi mogo doc. momci, iako vremesni, vrlo su prposni i bila je zabavna tribina. strip reviju mozes kupit u profilu.

u ST-u?

dzuka said...

anonimni - pitas za split? nemam pojma.

Bob said...

www.stripforum.hr - vidi tamo, možda se može preko mejla naručit il' nešto slično.