Monday, May 7, 2007

It's been awhile...

... since I've posted some inked pages, right?

10 comments:

Frano said...

Izvrsno.

Emir said...

Brate, ovo se mora dobro obojati samo zbog ovih prizora palača i mora.

dzuka said...

ne brini, boje su u dobrim rukama! : )

Anonymous said...

IMHO, ovaj deda koji priča klincu slavi beskrajno hrvatsko kalkulanstvo i "bolje pakt nego rat" politiku. Činjenica je da je Tomislav bio ratnik, i kršio je sve pred sobom i da nije njegove te snage ne bi mu bizantinci dali svoje gradove. I Grgur Ninski je uspio zajedno s Tomislavom izboriti hrvatski jezik i glagoljicu u bogoslužju, a prema stripu ispada da su prihvatili Papin diktat. Ako scenarist misli da se kalkulanstvom ("knez radi što mora, ne što hoće"), a ne zauzimanjem jasnog stava, postižu ciljevi, neka bude svjestan da je to kalkulanstvo koštalo Hrvatsku svog suvereniteta tek sto godina nakon Tomislava, a i kasnije, sve do današnjih dana, a i danas mi se čini da isto to kalkulanstvo kao karcinom donosi neka nova buduća poniženja. Al crtež je svakako super :)))).

dzuka said...

hu. konacno poduzi komentar i cvrsti stav, ali anoniman. :(
strip ce uskoro biti odstampan i siroko dostupan, pa ces ga moci procitat cijelog. volio bih cut tvoj komentar i na cijeli strip.
i fala za kompliment. : )

Milenko said...

Ih, jebemti, svakog dana cojk nesto nauci.
A ja mislio da je ovo fikcija.
Istorijska, al fikcija.
jer ja nevolim one "bazirane na istinitoj prici" nit knjige, nit stripove a bogami ni filmove.
Vise sam za fantaziju.
A crtez jest dobar, da bog kaze.
Eto.

Pozdrav,

Milenko

Anonymous said...

"The historian, whose art is a descriptive one, does not move in this world of moral ideas. His materials and his processes, and all his apparatus exist to enable him to show how a given event came to take place. Who is he to jump out of his true office and merely announce to us that it ought never to have happened at all?" (Herbert Butterfield)

Milenko said...

Key word there being "The Historian".
What if it's a fiction writer?
Also, just because Herbert said it, doesn't make it so.
Zapravo sam se ja zeznuo. Ja sam mislio da je rijec o stripu poput "sedam zivota kopca"- avanturi u kojoj je istorija upotrijebljena kao pozadina price, madjutim sad mi je sinulo da bi mogla biti rijec o "istoriji u stripu" u kom slucaju si ti anonimni u pravu. Mada bi bilo tesko dokazat da li je ovaj deda sa povezom preko oka istorijska licnost i da li su ovo bas bile njegove rijeci. I da li je ovo sto je rekao bilo njegovo misljenje ili 100 postotna istina.
Stripovi moraju bit zabavni, to im je posao.
Enivej, odoh ja u svoj kutak plakat, a vama svima pozdrav :)

Milenko

dzuka said...

deda s povezom je izmisljeni, anonimni lik-pripovjedac, dok je sam strip faktografski-povijesno autentican (koliko je to moguce, naravno), ni u kom slucaju pseudo-povijesni kakve francuzi silno vole. : )

mario said...

Jedva cekam vidit kad izadje iz stampe...crtez je odlican, a i scenarij mi se pari skroz dobar...